Γιατί η πρώτη θέση στάθμευσης που θα δεις είναι και η καλύτερη

στις

Πολλές φορές στην προσπάθειά μας να βρούμε parking, ξοδεύουμε πολύ χρόνο και ενέργεια για μια θέση όσο γίνεται πιο κοντά στον προορισμό μας. Ωστόσο, έχεις σκεφτεί ποτέ ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος από πλευράς κόστους, χρόνου και ενέργειας είναι να παρκάρεις στην πρώτη θέση που θα δεις;

Όλοι το έχουμε κάνει. Κάνουμε αμέτρητους κύκλους γύρω από το parking ή στους δρόμους με την ελπίδα ότι η ιδανική θέση θα αδειάσει. Όπως λέει και ο Catey Hill του MarketWatch, οι άνθρωποι με αυτή τη νοοτροπία είναι είτε “αρπακτικά” είτε “stalker.”. Τα αρπακτικά κάνουν κύκλους ξανά και ξανά μέχρι να βρουν τη θέση που θέλουν, ενώ οι stalker ψάχνουν για ανθρώπους που πηγαίνουν προς τα αυτοκίνητά τους προκειμένου να πάρουν τη θέση τους. Ο ειδικός διαχείρισης χρόνου Jamie Novak, προτείνει αντίθετα να παρκάρεις στη πρώτη θέση που θα δεις, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται. Ναι, μπορεί να χρειαστεί να περπατήσεις λίγο, αλλά το πιο πιθανό είναι να φτάσεις στον προορισμό σου πριν από τα αρπακτικά και τους stalker. Επιπλέον, όχι μόνο θα γλιτώσεις το στρες του parking αλλά και θα αποφύγεις την άσκοπη κατανάλωση καυσίμου.

Φυσικά, πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις. Αν ξέρεις ότι θα κουβαλήσεις κάτι βαρύ ή κάτι πολύτιμο αργά το βράδυ, μια κοντινή θέση στάθμευσης είναι προφανώς προτιμότερη.  Όταν όμως κάνεις απλά τα καθημερινά σου ψώνια ή έχεις ένα ραντεβού, πάρκαρε στην πρώτη θέση που θα δεις. Θα εκπλαγείς με το πόσο γρήγορη θα γίνει η όλη διαδικασία και πόσο ωραία θα νιώσεις μετά από ένα μικρό περίπατο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s