Σκύλος και αυτοκίνητο πάνε μαζί!

στις

Θα αφήσεις τον πιστό σου φίλο πίσω, όταν πας διακοπές; Τώρα δε χρειάζεται, μιας και θα είσαι απόλυτα προετοιμασμένος μόλις διαβάσεις αυτό το άρθρο, για το επόμενο ταξίδι σας.

Αρκετά συχνά, το αυτοκίνητο είναι μια αγχωτική διαδικασία για τους σκύλους. Ξεκίνα με μικρά διαστήματα και σύντομες βόλτες που θα συνδυάζεις με παιχνίδι και treats. Aν βλέπεις πως αγχώνεται κι έχει έντονη σιελόρροια τότε ενημέρωσε τον κτηνίατρό σου για συμβουλές που ταιριάζουν με τον δικό σου σκύλο. Συνήθως χορηγούνται φυτικά χάπια, όπως βαλεριάνα για να παραμείνει ήρεμος, ή κατά της ναυτίας όπως δραμαμίνη.

f32e12bb603edf79854cf5bd8637712c.jpg

Πριν το ταξίδι, πήγαινέ τον μια μεγάλη βόλτα και παίξτε όσο περισσότερο γίνεται. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα κουραστεί και θα παραμείνει ήρεμος στο αυτοκίνητο. Σημαντικό, είναι να μην ταΐσουμε τον σκύλο 3 ώρες πριν το ταξίδι και να διατηρούμε σε καλά επίπεδα τη θερμοκρασία μέσα στο αμάξι ώστε να μη νιώθει δυσφορία. Ακόμα, καλό είναι κάθε 3 ώρες να κάνετε στάση για να ξεμουδιάζει και για τις φυσικές ανάγκες του.

4ea11770941cdb179825e707223fefc1.jpg

Φρόντισε, ο σκύλος να είναι ασφαλής μέσα στο αυτοκίνητο. Μπορεί το να είναι ελεύθερος και να τρέχει στο πίσω κάθισμα να σου φαίνεται χαριτωμένο, παρόλα αυτά δεν είναι καλή ιδέα. Στην αγορά υπάρχουν ειδικά στηθόλουρα αυτοκινήτου που ταιριάζουν στην υποδοχή της ζώνης ασφαλείας.

77de5d76c659081c6076769cf244218b.jpg

Έχε πάντα μαζί σου τα αγαπημένα του παιχνίδια, το κρεβατάκι του ή κάποια κουβερτούλα που σκεπάζεται, για να νιώθει οικεία και κράτα τα παράθυρα, τόσο κλειστά, όσο να μη χωράει το κεφάλι του. Όσο υπάκουος κι αν είναι, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να του φανεί εξαιρετικά ενδιαφέρον εκεί έξω.

Τελευταίο και πιο σημαντικό, μην αφήνεις ποτέ τον σκύλο μέσα στο αυτοκίνητο ακόμα κι αν είναι για λίγα λεπτά, καθώς ο κίνδυνος θερμοπληξίας είναι μεγάλος. Όταν φτάσετε στον προορισμό, επιβράβευσέ τον, τάισέ τον και παίξε λίγο ακόμα μαζί του, ώστε να αποτυπωθεί σαν μια θετική εμπειρία.

Καλά και ασφαλή ταξίδια!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s