Super Τips για Παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου

στις

Eίσαι γονιός ή θα γίνεις σύντομα; 🤗

Αν μετακινείσαι μαζί με το παιδί σου με το αυτοκίνητο, χρειάζεται να γνωρίζεις κάποιoυς βασικούς κανόνες με σκοπό την ασφαλή μεταφορά σας.

Kανόνας Νο1: Ο ΚΟΚ είναι κατά των αγκαλιών. Αφού λοιπόν ξεκαθαρίστηκε ότι δε μπορείς να αγκαλιάζεις το ίδιο σου το παιδί μέσα στο αυτοκίνητο, ας ξεκινήσουμε με τα βασικά σχετικά με την επιλογή και τοποθέτηση του απαραίτητου παιδικού καθίσματος:

Απαραίτητα κριτήρια για την Αγορά Παιδικού Καθίσματος:

Χρησιμοποίησε κάθισμα κατάλληλο για την ηλικία και το βάρος του παιδιού.

Σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, τα αξιόπιστα παιδικά καθίσματα πρέπει να φέρουν το σήμα «ECE R 44/03″ ή «ECE R 44/04«.

Επιπλέον, η ένδειξη «Universal» επιβεβαιώνει ότι το παιδικό κάθισμα είναι συμβατό με όλους τους τύπους των οχημάτων, επομένως και με το δικό σου. Αντίθετα, όσα χαρακτηρίζονται ως Restricted, Semi – Universal και Vehicle Specific προορίζονται για πιο συγκεκριμένα μοντέλα.

Σημαντικό είναι να κάνεις την απαραίτητη έρευνα, δεδομένου ότι υπάρχουν διαφορετικοί τύποι παιδικών καθισμάτων και οι τρόποι με τους οποίους χρησιμοποιούνται αλλάζουν κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης ενός παιδιού. Για αυτόν τον λόγο, προτείνουμε να απευθυνθείς μόνο σε εξειδικευμένα καταστήματα πώλησης παιδικών καθισμάτων.

 Βασικά Tips  για τη σωστή Τοποθέτηση του Παιδικού καθίσματος

3_copy

🧸Τα μικρά παιδιά, ηλικίας από 0-15 μηνών και βάρους μέχρι 13 κιλά ενδεικτικά, χρειάζεται να μεταφέρονται στο ειδικό καθισματάκι που πάντα έχει στραμμένη την πλάτη του στη φορά της κίνησης του αυτοκινήτου και ιδανικά πρέπει να είναι τοποθετημένο στο πίσω κάθισμα. ❗Προσοχή: Αν επιλέξεις να τοποθετήσεις το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου στη θέση του συνοδηγού, πρέπει οπωσδήποτε να απενεργοποιήσεις τον αντίστοιχο αερόσακο.

🧸Τα παιδιά από την ηλικία των 15 μηνών μέχρι την ηλικία των 4 ετών (και ενδεικτικά βάρους έως 18 κιλά) μπορούν να μεταφέρονται σε παιδικό κάθισμα που είναι προσανατολισμένο στη φορά της κίνησης του αυτοκινήτου και είναι εξοπλισμένο με το δικό του σύστημα ζώνης ασφαλείας.

🧸Τα μεγαλύτερα παιδιά, ηλικίας άνω των 4 ετών και μέχρι να φτάσουν 1,40μ. σε ύψος, θα πρέπει να κάθονται σε ειδικό βοηθητικό κάθισμα που τα ανασηκώνει, ώστε να να έχει νόημα η χρήση της ζώνης ασφαλείας του αυτοκινήτου.

Παιδικό κάθισμα Με ή Χωρίς Isofix; 🤔

Yπάρχουν 2 βασικοί τρόποι σχετικά με τη στήριξη του παιδικού καθίσματος στο αυτοκίνητό σας:

  1. Με τη βοήθεια των ζωνών ασφαλείας του αυτοκινήτου: συγκρατείται με τη βοήθεια των ζωνών ασφαλείας που περνούν μέσα από ειδικές υποδοχές του καθίσματος.
  2. Με τη χρήση συστήματος Ιsofix: το κάθισμα χρησιμοποιεί τους ειδικούς συνδέσμους που υποχρεωτικά έχουν τα αμάξια που κατασκευάζονται από το 2011 και μεταγενέστερα.

👉Και τα δύο συστήματα είναι εξίσου ασφαλή εφόσον γίνει σωστά η τοποθέτηση. Ωστόσο, το πρότυπο Ιsofix αναπτύχθηκε γιατί σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε την τελευταία δεκαετία, μόλις 3 στους 10 γονείς τοποθετούσαν σωστά το παιδικό κάθισμα στο αυτοκίνητο…

👉Ακολούθησε πιστά τις οδηγίες τοποθέτησης  και κράτησε το manual ώστε να το έχεις εύκαιρο σε περίπτωση που χρειαστεί να αφαιρέσεις ή να επανατοποθετήσεις το κάθισμα.

Ζώνη και Εκπαίδευση

Πρέπει να μάθεις από νωρίς στο παιδί σου τη σημασία της ζώνης ασφαλείας. Ειδικά όταν αρχίσει πλέον και αντιλαμβάνεται, μόλις μπείτε στο αυτοκίνητο, παίξε μαζί του ένα παιχνίδι: Το «Όποιος βάζει πρώτος τη ζώνη, κερδίζει!».

Τι να προσέξεις επιπλέον:

☑️ Τα μεταλλικά μέρη του καθίσματος να μην έρχονται σε απευθείας επαφή με το παιδί. Σε περίπτωση που υπερθερμανθούν μπορεί να το ενοχλήσουν, προκαλώντας ακόμα και έγκαυμα.

☑️  Προτίμησε κάθισμα από βαμβακερό ύφασμα  για να μην ιδρώνει η πλάτη του μωρού σου.

☑️ Απόφυγε να ασφαλίζεις το μωρό σου με ογκώδη ρούχα για λόγους άνεσης και ασφαλείας.

Και θυμήσου… Σε περίπτωση που ταξιδεύεις από Αεροδρόμιο και πας μέχρι εκεί με το αυτοκίνητό σου, εξασφάλισε την ασφαλή μεταφορά του παιδιού σου, με την κράτηση παιδικού/βρεφικού καθίσματος για το μωρό σου ή ενημέρωσε τον χώρο στάθμευσης, προκειμένου να χρησιμοποιήσεις το δικό σου παιδικό κάθισμα.

product-child-seat

Κάνε μια κράτηση με παιδικό κάθισμα, επιλέγοντάς το μέσα στη φόρμα της ParkAround κράτησής σου, για να είσαι ήσυχος σχετικά με την ασφαλή μεταφορά του μωρού σου από τον χώρο στάθμευσης μέχρι το αεροδρόμιο.

Γιατί η τήρηση των κανόνων ασφαλείας κατά την τοποθέτηση του παιδικού καθίσματος και κατά τη μεταφορά είναι σοβαρή υπόθεση.
❤️

child-seat-serious-baby

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s