Parking Tips από Parking Women! [Συνέντευξη]

στις

8 Μαρτίου, 👩 #ΠαγκόσμιαΗμέραΓυναίκας έρχεται…

Ιστορικά μιλώντας, η 8η Μαρτίου ορίστηκε το 1977 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της Γυναίκας.

Με αφορμή λοιπόν αυτήν την ημέρα, συζητήσαμε με 2 δυναμικές γυναίκες που εργάζονται στον -κατά κύριο λόγο-  ανδροκρατούμενο χώρο της στάθμευσης.

Η parking woman Μαρία Κυριαζάκου, εργαζόμενη στο parking Aegean στην περιοχή του Συντάγματος, μοιράζεται μαζί σου τις σκέψεις της, σχετικές με την ερχόμενη γιορτή, καθώς και parking tips, απευθυνόμενα κυρίως σε συνεορτάζουσες.

maria_kyriazakou_1 (1)
Η parking woman Μαρία Κυριαζάκου in action

1. Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζει μια γυναίκα που εργάζεται στον ανδροκρατούμενο χώρο της στάθμευσης;

Δε νομίζω ότι υπάρχουν προκλήσεις πια στην εποχή μας. Ως επί το πλείστον, οι πελάτες σέβονται την προσφορά υπηρεσιών των γυναικών. Τουλάχιστον στην περιοχή μας, πολύ σπάνια αντιμετωπίζουμε δύστροπες συμπεριφορές.

2. Μύθος ή Αλήθεια και γιατί; Οι γυναίκες-οδηγοί δυσκολεύονται στο παρκάρισμα του αυτοκινήτου τους.

Πιστεύω πως είναι μύθος πια. Είναι θέμα εξοικείωσης. Τώρα πια οι γυναίκες οδηγούν περισσότερο, άρα αναγκάζονται να παρκάρουν περισσότερες φορές, είναι προσεκτικές και στατιστικά προκαλούν λιγότερα ατυχήματα. Και για να αστειευτούμε και λίγο, πόσοι άντρες ξέρουν να βάζουν σωστά πλυντήριο;

3. Τι συμβουλή θα δίνατε σε μια γυναίκα που θέλει να δουλέψει σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο;

Να προχωρήσουν με υπομονή και επιμονή. Θεωρώ ότι με θετική ενέργεια αντιμετωπίζονται και οι πιο δύσκολοι συνάδελφοι. Πόσο μάλλον στις μέρες μας, που οι γυναίκες έχουν αποδείξει πια ότι αντεπεξέρχονται επιτυχώς με ό,τι καταπιάνονται.  Αρκεί να τις εκπροσωπεί και να αγαπούν αυτό που κάνουν.

4. Τι συμβουλή θα δίνατε σε μια γυναίκα, εργαζόμενη ή/ και μητέρα, που οδηγεί στο κέντρο της Αθήνας, έτσι ώστε να κάνει πιο εύκολη την καθημερινότητά της;

Συμβουλή; Οπωσδήποτε να έχει οργανώσει καλά τον χρόνο της μετακίνησής της, ώστε να μην κατακλύζεται από το άγχος της καθημερινότητας και επίσης να ζητάει βοήθεια από το οικογενειακό περιβάλλον όσον αφορά στα παιδιά. Τέλος, οπωσδήποτε να βρει θέση parking στο κέντρο, ώστε να μην σπαταλάει χρόνο για χώρο στάθμευσης, έχοντας τον κίνδυνο κάποιας κλήσης ή ακόμα και την αφαίρεση πινακίδων. Υπάρχουν λύσεις…!!!

———

Εργαζόμενη στο parking ΚΟΜΕΡΑΞ, στην περιοχή της Ομόνοιας, η Άγρα-Μαρία Χατζηπαναγιώτη, μίλησε επίσης για το θέμα «Γυναίκα και στάθμευση» και μοιράστηκε τα parking tips της.

image1
Η Άγρα-Μαρία Χατζηπαναγιώτη ή parking woman σε δράση

1. Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζει μια γυναίκα που εργάζεται στον ανδροκρατούμενο χώρο της στάθμευσης;

Μια γυναίκα σε ανδροκρατούμενο χώρο -καλώς ή κακώς – πρέπει να γνωρίζει και να κρατάει μια καλή επαφή με θέματα που μάλλον άλλες γυναίκες θα έβρισκαν αδιάφορα, όπως π.χ. μάρκες και ιδιαιτερότητες αυτοκινήτων.
Επίσης, πρέπει να «κερδίσει» τον σεβασμό των ανδρών γιατί δυστυχώς, ειδικά οι παλιότερες γενιές, μάς είχαν για «άσχετες» σε τέτοια θέματα.

2. Μύθος ή Αλήθεια; Και γιατί; Οι γυναίκες-οδηγοί δυσκολεύονται στο παρκάρισμα του αυτοκινήτου τους.

Θεωρώ ότι είναι μύθος! Ίσως οι γυναίκες δε θέλουν να ξεβολεύονται ή να ζορίζονται κάποιες φορές… Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι δυσκολεύονται. Νομίζω απλά ότι απλά μας αρέσει η ευκολία.

3. Τι συμβουλή θα δίνατε σε μια γυναίκα που θέλει να δουλέψει σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο;

Να μη διστάσει, ούτε να δειλιάσει να δουλέψει σε κάποιον ανδροκρατούμενο χώρο. Αντιθέτως, πολύ πιθανό να είναι και καλύτερα από «γυναικοκρατούμενους» χώρους. Θα την έχουν βασίλισσα!

4. Τι συμβουλή θα δίνατε σε μια γυναίκα, εργαζόμενη ή/ και μητέρα, που οδηγεί στο κέντρο της Αθήνας, έτσι ώστε να κάνει πιο εύκολη την καθημερινότητά της;

Ψυχραιμία! Οδηγούμε με ηρεμία, χωρίς άγχος. Είναι προτιμότερο να ξεκινήσουμε νωρίτερα από το σπίτι, παρά να πιεστούμε στον δρόμο. Πάντα συγκεντρωμένες στην οδήγηση και να μην αποσπάται η προσοχή μας με τη χρήση κινητού, ραδιοφώνου ή τσιγάρου. Τέλος, αν μας προβληματίζει το πού θα παρκάρουμε και αν θα βρούμε μία θέση χωρίς τον κίνδυνο κλήσης, πάμε σε ένα οικονομικό parking και γλιτώνουμε χρόνο, χρήμα και τις πινακίδες μας.

ParkArounders,

Ηappy Women’s Day λοιπόν!

Σχολιάστε