Χρήσιμες πληροφορίες COVID-19 για ταξίδι από το αεροδρόμιο Μακεδονία

στις

Eίναι μια ιδιαίτερη εποχή για τα ταξίδια, είναι αλήθεια. Λόγω της COVID-19 κατάστασης που επικρατεί, το ταξιδιωτικό σκηνικό έχει αλλάξει 😷

Ωστόσο, αν πρόκειται να κάνεις κάποιο ταξίδι από το  αεροδρόμιο Μακεδονία και αναρωτιέσαι τί μέτρα έχουν ληφθεί… Πράγματι, χρειάζεται προσοχή και ενημέρωση. Γιατί #MenoumeAsfaleis .

Για παράδειγμα, αναρωτιέσαι αν θα πρέπει να φοράς μάσκα στο αεροδρόμιο ή αν μπορείς να εισέλθεις στον αεροσταθμό, σε περίπτωση που δεν ταξιδεύεις;

Σου παραθέτουμε, λοιπόν, χρήσιμες πληροφορίες για τον COVID-19 για ταξίδι από το αεροδρόμιο Μακεδονία, της Θεσσαλονίκης:

Ποια προληπτικά μέτρα εφαρμόζονται στο αεροδρόμιο;

-Εντατικοποίηση Υπηρεσιών Καθαριότητας και Απολύμανσης – Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στους χώρους υγιεινής, στα δοχεία εναπόθεσης αντικειμένων στον έλεγχο ασφαλείας και άλλες συχνά χρησιμοποιούμενες επιφάνειες και συσκευές.

-Σημεία Απολύμανσης Χεριών- Απολυμαντικό υγρό χεριών είναι διαθέσιμο εντός του αεροσταθμού.

-Τοποθέτηση Προστατευτικών Διαχωριστικών – Προστατευτικά διαχωριστικά έχουν τοποθετηθεί σε σημεία εξυπηρέτησης κοινού

-Ενίσχυση Ανέπαφων Διαδικασιών – Συνιστάται η ανέπαφη εξυπηρέτηση και συναλλαγή όταν αυτή είναι διαθέσιμη

-Επιβίβαση/Αποβίβαση μέσω Οδεύσεων Πεζών – Εφαρμογή διαδικασιών για πεζή μετάβαση επιβατών από/προς το αεροσκάφος όπου αυτό είναι εφικτό

-Ευαισθητοποίηση Επιβατών σε Μέτρα Προστασίας – Συνεχής ενημέρωση μέσω οθονών, αναγγελιών και σημάνσεων

-Μέσα Ατομικής Προστασίας σε Προσωπικό Αεροδρομίου – Οι εργαζόμενοι της Fraport Greece είναι εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας

Διαρκής και Αναλυτική Εκπαίδευση – To προσωπικό του αεροδρομίου ακολουθεί τα μέτρα των αρμόδιων αρχών και εφαρμόζει τις καλές πρακτικές του κλάδου

Θα πρέπει να φοράω μάσκα στο αεροδρόμιο;

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στους χώρους προσέλευσης και αναμονής εντός του αεροδρομίου. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ θα επιβληθεί.

Ποια μέτρα και περιορισμοί εισόδου εφαρμόζονται;

Ταξίδι από 1η Ιουλίου και έπειτα: Διεθνείς πτήσεις θα επιτρέπονται σε όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας. Στους επιβάτες θα πραγματοποιείται δειγματοληπτικός διαγνωστικός έλεγχος κατά την άφιξή τους. Όλοι οι αφικνούμενοι επιβάτες από διεθνείς πτήσεις θα είναι υποχρεωμένοι να έχουν συμπληρώσουν το έντυπο Passenger Locator Form (PLF). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία και το έντυπο κάντε κλικ εδώ.

Επιπρόσθετες οδηγίες ή/και περιορισμοί σχετικά με συγκεκριμένες χώρες θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Καθώς η πανδημία εξελίσσεται, οι οδηγίες σε ισχύ δύναται να τροποποιηθούν. Συνιστάται η επικοινωνία με την αντίστοιχη αεροπορική εταιρία ή ταξιδιωτικό πρακτορείο για τις τελευταίες διαθέσιμες ενημερώσεις.

Τι μέτρα εφαρμόζονται προκειμένου οι επιβάτες να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας;

Οι αποστάσεις ασφαλείας θα πρέπει να τηρούνται στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Σχετική ενημέρωση είναι διαθέσιμη μέσω σημάνσεων δαπέδου και άλλων οπτικοακουστικών οδηγιών. Επίσης, έχουν τοποθετηθεί κολωνάκια οριοθέτησης σε διάφορα σημεία του αεροδρομίου, ενισχύοντας την κοινωνική απόσταση στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό. Η ατομική ευθύνη κρίνεται επίσης απαραίτητη.

Τι θα πρέπει να κάνω αν νιώσω αδιαθεσία πριν μεταβώ ή κατά την παραμονή μου στο αεροδρόμιο;

Σε περίπτωση που νιώσετε συμπτώματα της λοίμωξης COVID-19 (πυρετό ή/και βήχα ή/και δυσκολία στην αναπνοή), θα πρέπει να μη μεταβείτε στο αεροδρόμιο και να επικοινωνήσετε άμεσα με το γιατρό σας. Σε περίπτωση που εμφανίσετε τα συμπτώματα αυτά κατά την παραμονή σας στο αεροδρόμιο, θα πρέπει να απευθυνθείτε στο προσωπικό του αεροδρομίου, προκειμένου να λάβετε περαιτέρω πληροφορίες.

Εάν δεν ταξιδεύω, μπορώ να εισέλθω στον αεροσταθμό;

Εάν δεν είστε επιβάτης, θα πρέπει να αποφύγετε την είσοδο στον αεροσταθμό.

Τα καταστήματα και τα καφέ/εστιατόρια λειτουργούν;

Υπάρχουν διαθέσιμα καταστήματα και καφέ/εστιατόρια στο αεροδρόμιο. Οι ώρες λειτουργίας τους ενδέχεται να έχουν τροποποιηθεί.

Επιπλέον, μπορείς να δεις οδηγίες και μέτρα προστασίας για ταξιδιώτες και γενικότερα για το κοινό από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), πατώντας εδώ.

Αν τυχαίνει να ταξιδεύεις από Ελ. Βενιζέλος, μπορεί να δεις και αυτό το post μας.

 

Πηγή: skg-airport.gr

Για περισσότερες πληροφορίες και updates, μπες και εδώ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s